I huvudet på en David: Såpa!

Ibland undrar jag saker som inte många undrar, som till exempel vad det är för skillnad på gulsåpa och grönsåpa. Vi har blivit uppmanade att använda såpa i vattnet när vi svabbar hemma, men ska man ha gul eller grön?
Så här om dagen när jag gick förbi rengöringsmedelshyllan på ICA passade jag på att läsa på flaskorna för att se vad det är för skillnad på Grumme grön- och gulsåpa. Och skillnaden är: (tada!) Färgen! Flasktillverkarna har lärt sig copy-paste och har alltså exakt samma innehållsförteckning på flaskorna. Den enda skillnaden är rubriken och färgen på flaskan och såpan.
Det fanns ett annat märke också, de hade både gul- och grönsåpa. Och det var samma sak där. Identiska innehållsförteckningar förutom färg och rubrik.

Så vad är då egentligen skillnaden??? Jo, precis som man kan tro: färgen! Följande är klippt från Grummes egen webb (Busted!):Så om du inte vill ha Color, Color och Color i ditt svabbvatten; köp Gulsåpa.

1 kommentar:

Anonym sa...

om du vill ha såpa - bo i Sverige! här där jag är har vi ännu inte hittat nåt lika rejält. hur ska vi som inte har heltäckningsmatta överallt göra rent tror de?