Arkeologiska utgrävningar i frysen

Är det bara vi som stoppar matrester i plastpåsar och burkar, och sedan lägger in dem i frysen utan att skriva på vad det innehåller? När jag frostade av frysen här om dagen så passade jag på att städa lite bland påsarna, och när allt var sorterat så upptog dessa anonyma maträtter en hel hylla! "Det är ju dumt att all mat ska ligga där och frysa" tänkte jag, och såg till äta pasta med arkeologisk pastasås redan dagen efter!
Det intressanta med fryst mat är att den varken har någon speciell doft, eller har något unikt utseende. Så min pastasås tänkte jag skulle bestå av tre ihopblandade påsar med just pastasås av något slag. Resultatet blev överraskande. En påse innehöll just pastasås; nå't med bacon i. Den andra påsen innehöll korvstroganoff. Det funkade ju att blanda med den första pastasåsen! Men trots att det var lite svårare att se vad den sista påsen innehöll så fick den åka med ändå.
När allt var tinat och blandat visade det sig att den sista påsen var en mycket välsmakande rotfruktsgratin från i julas... oj. Men vi var tre som åt och alla höll med om att potatis/rotfruktsgratin i pastasås, funkar väldigt bra faktiskt! Ett nytt stjärnrecept kanske?

Inga kommentarer: